ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Zararlı mıdır?

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

Diş beyazlatma nasıl yapılır sorusu güzel bir gülümseme isteyen herkes tarafından merak edilmektedir. Beyaz dişler, güzel bir gülümsemenin tartışmasız en önemli bileşenidir. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı dişlerde oluşan renklenmeler, arzu edilen bir gülüşün önündeki en büyük engellerden biri haline gelebilir. Bu gibi durumlarda dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak bile dişlerinizin sararmasını engellemez. Sonuç olarak, çok az insan hayalini kurduğu beyaz dişlere sahip olmaktadır.

Diş Beyazlatma İşlemi Nedir?

Dişlerin rengi istenildiği kadar beyaz değilse insanların günlük hayatını olumsuz etkileyebilir. Dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler rahat bir şekilde gülümseyemeyebilirler ve konuşurken ya da fotoğraf çekerken ağızlarını kapatmaları ya da dişlerini gizlemeleri gerektiği konusunda üstlerinde baskı hissedebilirler. Dişlerin görünümü, şekli ve rengi özgüven kaybına yol açabilir.

Bu durumu ortadan kaldırmak için diş beyazlatma işlemi uygulanabilir. Diş beyazlatma nasıl yapılır sorusuna ise en doğru yanıtı ancak bir diş hekimi verebilir. Diş beyazlatma uygulaması esnasında diş yüzeyine uygulanan preparasyon olan diş beyazlatma, koyulaştırıcı faktörlerin dişin sert maddesinden uzaklaştırılmasını sağlar. Beyazlatma işlemi, çeşitli nedenlerle dişlerinizin mine ve dentin tabakalarına nüfuz etmiş lekeleri çıkarır, dişlerinizi önceki renklerine beyazlatır. Bu sayede tedaviden önce dişlerdeki renk bozulmalarını giderilir ve tartar temizlenir. Bunun yanı sıra sorunlu diş ve diş etleri de bu işlem esnasında tedavi edilmektedir.

Diş beyazlatma işlemi ile tartar sonrası cila işlemi arasında büyük fark vardır. Diş beyazlatma, dişlerin tonunu 2-3 ton kadar açabilir. Diş beyazlatma işlemi, muayenehanede doktor tarafından uygulanan beyazlatma ve diş hekimi kontrolünde hastanın evde uyguladığı beyazlatma işlemi olarak ikiye ayrılabilir.

Diş beyazlatma işlemi, porselen kaplama yönteminden daha kolay, daha az maliyetli olması nedeniyle porselen kaplama yönteminden daha işlevsel bir yöntem olarak öne çıkmaktadır.

Diş Beyazlatma Zarar Verir mi?

Diş hekimi kontrolünde ve uygun prosedürlerle yapılan beyazlatma işlemi dişlerinize herhangi bir zarar vermez. Diş beyazlatma dişlerinizde kalıcı hasarlara veya yapısal değişikliklere neden olmaz. Diş beyazlatma işleminde kullanıldığında minik emaye parçacıklarının içindeki sıvı doğrudan diş minesini beyazlatır. Bu sıvının beyazlatılması dişleri de beyazlatır. Bu işlemde kullanılan materyallerin diş dokusuna zararı yoktur. Dişleriniz herhangi bir nedenle sararırsa beyazlatma işlemini tekrar uygulatabilirsiniz.

Diş beyazlatmanın herhangi bir yan etkisi yoktur ancak geçici diş hassasiyetine neden olabilir. Bu durum sıcak veya soğuk yiyecek ve içeceklerle ortaya çıkar ve genellikle 24-48 saat içinde kendiliğinden düzelir. Diş beyazlatma nasıl yapılır sorusu hakkında daha detaylı araştırma yapmak için bir diş hekiminden bilgi alabilirsiniz.